Aproape 1.000 din cele 6.000 de strazi din Capitala urmeaza sa fie inchise in acest an pentru lucrari de modernizare. Investitiile sunt realizate atat de Primaria Capitalei, cat si de cele 6 primarii de sectoare.
Pe langa acestea, urmeaza sa fie modernizate si aproape 20 de bulevarde din oras. In plus, primarul Capitalei, Adriean Videanu, spune ca municipalitatea, in aceasta vara, va fi nevoita sa contracteze un credit in valoare de 300 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii.

„Municipalitatea a inceput demersuri pentru contractarea a 300 de milioane de euro pentru infrastuctura pentru ca in luna mai iunie cei 500 de milioane de euro vor fi cheltuiti”, a sustinut Adriean Videanu, primarul Capitalei.

In sectorul 2 al Capitalei, vor fi modernizate 310 strazi, investitia fiind de peste 220 de milioane de lei. In sectorul 3, pe 100 de strazi va fi inlocuit asfaltul, iar alte 85 vor fi reparate. Este vorba despre strazi secundare din cartierele de case si despre aleile dintre blocuri.

Pe langa lucrarile efectuate de primariile de sectoare, si Primaria Capitalei deruleaza peste 20 de proiecte de modernizare a unor bulevarde. Cele mai importante dintre acestea sunt pe Calea 13 Septembrie, Calea Giulesti, Bulevardul Laminorului, Strada Polona, Drumul Sabarenilor si Soseaua Bucuresti-Magurele.

Acolo unde spatiul a permis, autoritatile au luat masuri si pentru amenajarea unor locuri de parcare, care vor fi puse gratuit la dispozitia bucurestenilor. Pana atunci, insa, in sectorul 3, masinile parcate neregulamentar vor fi ridicate de pe carosabil si depozitate la un garaj. Soferii le vor putea recupera platind 700 de lei amenda. Masura se va generaliza si in celelalte sectoare, dar amenzile vor fi mai mici decat salariul minim pe economie. (Un material de Claudia ATANASOAE)