Institutia Prefectului judetului Arad pregateste atacarea in contencios administrativ a hotararii prin care Consiliul Judetean Arad si-a desemnat reprezentantii in Adunarile Generale ale Actionarilor si Consiliile de Administratie ale societatilor la care este actionar.

Dupa cum sustine purtatorul de cuvant al Prefecturii, Daniel Dascalu, CJ Arad nu a repartizat corect, conform configuratiei politice din Consiliu, functiile in cadrul AGA si CA la respectivele societati.

„Pentru a fi respectata aceasta configuratie, ar fi trebuit sa mai fie numit un membru al PC intr-una din aceste functii”, a mai adaugat purtatorul de cuvant al Prefecturii aradene. Atacarea in contencios administrativ a amintitei hotarari a CJ Arad survine dupa ce prefectul Gavril Popescu a emis un ordin in baza caruia a suspendat dreptul de mandat al vicepresedintelui Consiliului Judetean Arad, Adrian Tolea (membru al PD-L).

Dupa cum a aratat Gavril Popescu, Adrian Tolea a incalcat legea acceptand functia de reprezentant in AGA al unei societati comerciale din subordinea CJA. Un alt motiv il constituie termenul de aproape doua luni, care a trecut de la numirea sa in functia de vicepresedinte si demisia din calitatea de administrator al unei firme private, demisie ce trebuia inregistrata in decurs de 15 zile de la numirea sa in functia de vicepresedinte.

Adrian Tolea a sustinut ca ar fi renuntat la calitatea de membru in AGA, insa Consiliul Judetean nu a luat, intre timp, nicio hotarare prin care sa fie inlocuit de un alt consilier. Totodata, a aratat ca, de la cealalta societate, a demisionat in termenul legal de 15 zile de alegerea sa ca vicepresedinte al CJ.