calinoiu_ion.jpgO firmă spaniolă, care vrea să investească în judeţul Gorj, a purtat, marţi, o discuţie cu autorităţile locale şi judeţene despre proiectele pe care intenţionează să le pună în practică, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

Afaceriştii spanioli s-au arătat interesaţi de realizarea unei fabrici de cărămidă la Bustuchin, dar şi de o investiţie în infrastructură, în zona Defileul Jiului. „Ne-am întâlnit, alături de primarul din Bustuchin, primarul municipiului Târgu-Jiu şi prefectul judeţului Gorj, cu o delegaţie din Spania, un investitor care doreşte să investească în Gorj. O primă investiţie este materializarea unei vechi iniţiative de a pune în valoare potenţialul de la Bustuchin, comună cunoscută ca având un sol cu calităţi de a produce cărămidă şi ceramică. Este vorba de o fabrică de ceramică şi cărămidă la Bustuchin”, a spus Călinoiu.

“În altă ordine de idei, intenţionează să realizeze şi o investiţie pe infrastructură, chiar reabilitare a defileului, pentru scurtarea drumului prin realizarea unui tunel. Insistăm să facă şi această investiţie, chiar dacă există deja un proiect de reabilitare a căii existente pe Defileul Jiului”, a mai menţionat preşedintele CJ Gorj. AGERPRES