Eliminarea subvenţiei acordate de la bugetul de stat societăţilor de termoficare nu poate determina creşterea cu 60% a preţului la energia termică livrată populaţiei, a declarat, luni, directorul societăţii comerciale Modern Calor Botoşani, Ion Diaconu. El susţine că „o creştere de 60% a preţului agentului termic, cauzată de dispariţia subvenţiei, este mai mult decât nerealistă”, în condiţiile în care ponderea subvenţiei în preţul total al gigacaloriei este mică.

„Până la 1 mai, municipiul Botoşani primea de la Guvern, ca subvenţie la producerea energiei termice, 79 de lei pentru fiecare gigacalorie produsă de Modern Calor. Valoarea reprezenta 16% din preţul de producţie, deci cu mult mai puţin decât procentul mediatizat”, a afirmat Diaconu.

Oficialii Modern Calor dau asigurări că preţul energiei termice nu va creşte în municipiul Botoşani, în special şi datorită faptului că societatea de termoficare a adoptat, în ultimii doi ani, măsuri de reorganizare şi de reducere a cheltuielilor. De la 1 mai 2011, Modern Calor, societatea care furnizează agentul termic în sistem centralizat în municipiul Botoşani, a redus preţul energiei termice livrate populaţiei de la 183,5 lei/gigacalorie la 180 lei/gigacalorie. AGERPRES