O cascada artificiala si un labirint verde – viitoarele puncte de atractie ale Parcului Lunca Florilor din Capitala

Parcul Lunca Florilor din cartierul Baicului va fi cel mai modern si inedit din Capitala, gratie unui proiect intitulat “Parcurile viitorului”, ce va fi lansat de primarul Neculai Ontanu in aceasta saptamana, cu sprijinul companiei Petrom.
Proiectul prevede reamenajarea la standarde europene a parcului, prin plantari masive de arbori, refacerea zonelor verzi si a aleilor de acces, precum si montarea de mobilier modern. Astfel, el va avea o cascada artificiala, un labirint de gard viu si locuri de joaca moderne, asemeni marilor parcuri europene, unde cei mici se simt fascinati de diverse puncte de atractie existente in asemenea zone verzi. Design-ul parcului va cuprinde, printre altele, un mecanism de energie alternativa prin montarea de panouri solare care vor asigura iluminatul peisagistic pe timp de noapte.

Edilul sectorului 2 si cu reprezentanta Companiei Petrom, Mona Nicolici, vor pune piatra de temelie a lucrarilor de reabilitare la cascada din parc. Initiat in luna iunie, proiectul de responsabilizare sociala “Parcurile viitorului” urmareste amenajarea unei serii de parcuri la standarde europene, in spiritul protectiei mediului si al utilizarii energiilor alternative.