Numărul de pasageri pe Aeroportul Suceava a crescut de şase ori în doi ani, susţine Gheorghe Flutur

Numărul pasagerilor pe Aeroportul ”Ştefan cel Mare” Suceava a înregistrat o creştere de 33% în acest an comparativ cu anul 2017, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

El a spus că numărul de pasageri înregistraţi pe Aeroportul Suceava, până pe 14 decembrie, a fost de 338.000 de pasageri şi estimează până la sfârşitul acestui an 350.000 de pasageri. Gheorghe Flutur a arătat că anul acesta se înregistrează o creştere de 33% a numărului de pasageri, comparativ cu 2017 când au fost 272.000 de pasageri, şi de peste şase ori faţă de 2016, când s-au înregistrat 57.000 de pasageri.

Flutur a anunţat şi că pe Aeroportul Suceava, din luna martie, vor fi introduse noi zboruri către destinaţii europene, iar în acest sens se poartă tratative cu diverse companii aeriene, fără a preciza despre cine este vorba.

În prezent, pe Aeroportul Suceava se operează zboruri către patru destinaţii externe, Londra, Milano, Bologna şi Roma, şi o destinaţie internă, Bucureşti. Pe timpul sezonului de vară se mai operează zboruri spre trei destinaţii externe, două din Turcia şi una din Egipt.

Totodată, Flutur a spus că, începând de anul viitor, CJ Suceava nu va mai putea subvenţiona Aeroportul, deoarece legislaţia în vigoare nu permite acest lucru în condiţiile în care s-au depăşit 300.000 de pasageri pe an. AGERPRES