acte.jpgPrefectura Suceava a înregistrat în luna august a acestui an 700 de cereri în vederea acordării apostilei pentru 914 acte, a declarat luni presei subprefectul Angela Zarojanu.

Subprefectul de Suceava a apreciat că este un număr record, în condiţiile în care până în prezent se înregistrau între 220 şi 370 de cereri lunar, majoritatea solicitanţilor fiind cetăţeni români care studiază sau lucrează în străinătate sau îşi caută un loc de muncă. Totodată, s-au înregistrat şi solicitări pentru apostilarea adeverinţelor de stare civilă, pentru obţinerea cetăţeniei în ţara unde locuiesc sau pentru încheierea unei căsătorii.

Apostila este un certificat eliberat de autorităţile competente ale unui stat semnatar al Convenţiei de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în ţara respectivă, ce urmează să fie prezentate pe teritoriul unui alt stat semnatar al Convenţiei, în scopul autentificării originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor documente false în vederea producerii de efecte juridice. AGERPRES