Numărul autobuzelor din transportul în comun din municipiul Tulcea va fi suplimentat pentru a se putea respecta distanţarea fizică

Societatea Transport Public SA din municipiul Tulcea va suplimenta numărul autobuzelor care circulă pe trei linii importante, astfel încât călătorii să poată respecta distanţarea fizică impusă în contextul creşterii numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Directorul societăţii, Dan Bălan, a declarat că pe liniile 1 şi 4 vor circula câte şase autobuze, în loc de câte patru, câte circulă acum, iar pe linia 1 barat vor circula trei autobuze, în loc de două, câte sunt pe traseu în momentul de faţă.

Decizia va intra în vigoare începând de joi, pentru a evita aglomerarea şi a le oferi călătorilor posibilitatea de a respecta distanţarea fizică“, a menţionat directorul Bălan. Potrivit acestuia, măsura va fi valabilă între orele 5,30 şi 18,30.

Într-un anunţ făcut public pe o reţea de socializare, conducerea societăţii din subordinea Consiliului local al municipiului Tulcea îi roagă pe călători să respecte regulile impuse încă de la începutul pandemiei cu noul coronavirus, iar printre acestea se numără evitarea aglomeraţiei, purtarea măştii de protecţie şi dezinfectarea mâinilor.

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică pentru perioada 4-17 noiembrie, în municipiul Tulcea rata incidenţei cazurilor de infectare cu noul coronavirus este de 5,4 cazuri la mia de locuitori, iar în judeţ rata este de 2,78 cazuri la mia de locuitori. AGERPRES