andres calin ioan.jpgPrimarul orasului Cimpeni, liberalul Ioan Calin Andres, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, la Alba Iulia, ca masurile de reducere a numarului functionarilor ar pune in pericol capacitatea autoritatii locale de a administra problemele comunitatii.

Edilul din orasul Cimpeni sustine ca in prezent numarul angajatilor din administratia locala este oricum insuficient.’In ceea ce priveste organigrama Primariei Cimpeni, ea prezinta probleme, in sensul in care exista compartimente unde numarul angajatilor este mult prea mic pentru a asigura rezolvarea eficienta a problemelor cetatenilor”, a subliniat Ioan Calin Andres.

La Primaria Cimpeni lucreaza 30 de functionari publici, din care 23 fac parte din aparatul de specialitate al primarului, iar sapte din Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor, cu mentiunea ca acesta din urma deserveste aproximativ 33.000 de locuitori din zona Muntilor Apuseni. Orasul Cimpeni numara peste 8.000 de locuitori si este cel mai afectat de somaj din zona Muntilor Apuseni, sustine edilul. In Primarie sunt si 11 posturi vacante.

Reducerea personalului din administratia publica nu genereaza economii insemnate, dar ingreuneaza activitatea din primarii, fiindca nu se fac si reduceri de sarcini si atributii, sustine edilul din Cimpeni. ‘In acest context, masurile marca PD-L-PSD nu vor face altceva decat sa blocheze asigurarea serviciilor catre cetateni’, a declarat liberalul Ioan Calin Andres.

„In cazul Primariei orasului Cimpeni cel putin, nu se risipesc banii publici pe cheltuielile cu salariile, iar pentru realizarea economiilor e suficient sa nu se inregistreze depasiri ale bugetului de cheltuieli salariale la nivelul bugetului general aferent functionarilor publici”, a mai spus edilul.


„Nu aveam nevoie sa ne spuna Guvernul ca trebuie sa reducem cheltuielile, fiecare primar este responsabil fata de comunitatea lui si tot el trebuie sa gestioneze problemele oamenilor, indiferent ca este sau nu criza economica”, a conchis Ioan Calin Andres. Primarul din Cimpeni se afla la al doilea mandat, fiind ales in 2004 pe listele Partidului Romania Mare.