Sustine primarul municipiului Botosani, Catalin Mugurel Flutur, intr-un interviu acordat in exclusivitate portalului www.Administratie.ro.
– Domnule primar Flutur, cum se poate implica Primaria Botosani in sprijinirea singurului operator de apa din judet, Apa Grup, care traverseaza o perioada dificila din punct de vedere financiar?

– Fara nici o indoiala, realitatea ar impune o implicare masiva a Primariei in tot programul de dezvoltare al S.C. Apa Grup S.A., implicare justificata de faptul ca 85% din reteaua gestionata de Apa Grup S.A. se afla pe raza municipiului Botosani. Paradoxal, celelalte orase din judet sunt actionare ale Regiei de apa si, prin aceasta, au drept de a hotari inclusiv solutii care privesc direct locuitorii municipiului Botosani. In ciuda intentiei noastre de a deveni actionari la Apa Grup nu a fost posibil, desi acest fapt ne-ar fi dat dreptul sa participam masiv la investitiile facute de regie. Aceasta stare de lucruri dureaza de pe cand Apa Grup S.A. era o regie a Consiliului Judetean Botosani.

Totusi, Primaria municipiului Botosani, Consiliul local, avand in vedere solutionarea corecta si in conditii bune a aprovizionarii cu apa a locuitorilor, dar si a agentilor economici de pe teritoriul municipiului, realizeaza in mod efectiv multe din lucrarile ce ar trebui executate de Regia Apa Grup din fondurile municipiului. In final, aceste lucrari sunt predate, fara plata, catre Apa Grup S.A. De pilda, chiar in aceasta perioada, cand refacem trama stradala de pe Bulevardul Mihai Eminescu, una din arterele principale ale orasului, noi executam, odata cu lucrarile de modernizare (asfaltare carosabil, amenajare trotuare, amenajare trotuare, instalatii de iluminat stradal etc.) si lucrari pentru aductiuni de apa, de canalizare, de ridicare a gurilor de canal la nivelul strazii