Noul subprefect de Alba a fost învestit în funcţie

Noul subprefect de Alba, Monica Popescu, a fost învestit în funcţie pe 17 martie, în prezenţa şefului Direcţiei Generale pentru relaţiile cu Instituţiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Teodor Gheorghe. În vârstă de 40 de ani, Monica Popescu, care a activat până în toamna anului trecut în mediul privat şi apoi, în ultimele luni, la Primăria municipiului Alba Iulia, s-a declarat onorată de încrederea acordată pentru a fi învestită în funcţia de subprefect.

Îmi voi exercita cu profesionalism, responsabilitate, onestitate, transparenţă atribuţiile funcţiei. Voi respecta programul de guvernare, voi avea o colaborare foarte bună cu toate instituţiile subordonate Prefecturii şi voi fi deschisă la dialog şi transparenţă. Sper că printre atribuţiile care îmi vor fi acordate să fie şi cea de fond funciar, având în vedere că se pretează experienţei şi studiilor mele de specialitate“, a afirmat Monica Popescu. Aceasta este absolventă a Facultăţii de Geologie, având studii şi în Topografie.

Monica Popescu a fost membru al Partidului Liberal Reformator, iar soţul său este consilier municipal la Alba Iulia din partea ALDE.

Potrivit unei hotărâri adoptate joi de către Guvern, Monica Popescu va exercita, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, funcţia publică de subprefect al judeţului Alba. Marius Zinca, cel care a ocupat din toamna anului trecut funcţia de subprefect, a lipsit de la ceremonie. Prefectul Mihaela Albu i-a urat noului subprefect bun venit în Instituţia Prefectului, aceasta transmiţându-i că va avea ‘o misiune grea’, asigurând-o însă pe Monica Popescu că va beneficia de susţinerea angajaţilor.

La ceremonie, una destul de restrânsă, au fost prezenţi câţiva şefi de instituţii deconcentrate, liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, copreşedintele ALDE Alba Ioan Lazăr, angajaţi ai Instituţiei Prefectului. AGERPRES