Noul subprefect al judeţului Botoşani a fost învestit în funcţie

Noul subprefect al judeţului Botoşani, Rodica Zelincă, a fost învestită, pe 28 martie, în funcţie şi a depus jurământul de credinţă, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, în cadru restrâns, la Instituţia prefectului.

Zelincă a depus jurământul în faţa secretarului de stat, Gheorghe Sorescu, în sistem de videoconferinţă, momentul desfăşurându-se în prezenţa prefectului judeţului Botoşani, Dan Nechifor, a membrilor Cancelariei, dar şi a conducerii structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

“În continuarea exercitării funcţiei de subprefect al judeţului Botoşani, prioritatea este interesul public, îndeplinirea atribuţiilor de serviciu cu responsabilitate, eficienţă, imparţialitate, atitudine obiectivă, neutră faţă de orice interes, altul decât interesul public, transparenţă şi bunăcredinţă. Mă voi implica în implementarea măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei de coronavirus cu obiectivitate şi responsabilitate în luarea deciziilor, mă va preocupa ca dreptul la igienă individuală şi colectivă să fie garantat, conform art. 422 din Codul Administrativ care prevede asigurarea de către autorităţile sau instituţiile publice de condiţii normale de muncă şi igienă de natură să ocrotească sănătatea şi integritatea fizică şi psihică a personalului. Coronavirus este o boală virală cu contagiozitate ridicată astfel încât măsurile de prevenire şi combatere a bolii trebuie să fie prioritare. Să fim cu toţii sănătoşi”, a declarat noul subprefect.

Rodica Zelincă este de profesie medic veterinar, iar ultimul său loc de muncă a fost la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Ea a mai ocupat funcţia de comisar şef la Garda de Mediu Botoşani.  AGERPRES