Noul sediu al CJ Arad va costa aproape 3 milioane de euro

Lucrarile de amenajare a noului sediu al Consiliului Judetean Arad se afla in plina desfasurare, valoarea investitiilor efectuate pana in prezent ridicandu-se la circa doua milioane de euro, adica peste 6,7 milioane de lei.
Presedintele CJ Arad, Iosif Matula, a precizat ca lucrarile de amenajare a noului sediu au inceput in luna august 2007, urmand sa se finalizeze cel tarziu in octombrie 2008. Administratia judeteana va avea la dispozitie, din aceasta toamna, un imobil format din doua corpuri de cladire amplasate pe o suprafata totala de 1.113 metri patrati. Unul dintre corpuri este o constructie noua, in timp ce celalalt a apartinut fostei Banci Agricole, fiind ulterior transferat in patrimoniul SRI, care nu a dispus, insa, de fondurile necesare pentru a-l finaliza.

“Cu toate ca, initial, corpul de cladire existent a fost apreciat ca fiind suficient, datorita modului in care era compartimentat s-a ajuns la concluzia ca nu va exista suficient spatiu pentru toti
angajatii CJ, motiv pentru care s-a decis construirea unui corp nou de cladire, in care sa fie amenajate mai multe birouri si, de asemenea, sala de sedinte”
, a precizat Iosif Matula.

Valoarea totala a investitiei, inclusiv TVA, a fost estimata la peste 2,8 milioane de euro (aproape 10 milioane de lei). In schimb, in urma licitatiei, valoarea a fost stabilita la numai 6.733.325
lei, finantarea lucrarilor fiind asigurata din bugetul propriu al CJ Arad.

Constructia imobilului in care va functiona CJ Arad din aceasta toamna a inceput in anul 1990, aici urmand sa isi mute sediul fosta Banca Agricola. Intrucat banca nu a reusit sa finalizeze lucrarile, in anul 2001 cladirea a fost preluata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor si Participatiunilor Statului (AVAPS) si transferata Serviciului Roman de Informatii, care avea nevoie de spatiu. Cum insa SRI nu a reusit sa obtina fonduri pentru finantarea investitiilor, lucrarile au fost practic abandonate. Aceasta pana in anul 2005 cand, prin Hotarare de Guvern, cladirea a trecut in patrimoniul administratiei judetene.