badau_danut.jpgTinta noului primar al orasului Pucioasa, Danut Badau, in afara de realizarea activitatilor date in competenta sa prin actele normative, sunt programele de dezvoltare a localitatii si de rezolvare a problemelor comunitatii locale: infrastructura (strazi, canalizare, apa) dezvoltarea constructiilor de locuinte sociale pentru tineri, constructia unei noi statii de epurare, infiintarea unei cantine de ajutor social, formarea unui corp profesional de functionari publici bine pregatiti, cinstiti si cu disponibilitate fata de problemele cetateanului.
Din 24 iunie 2008, orasul dambovitean Pucioasa, statiune turistica de interes national, are un nou edil in persoana liberalului Danut Badau, singurul liberal ales in functia de primar de oras din judetul Dambovita. Danut Badau a fost ales primar in al II-lea tur de scrutin, care s-a desfasurat pe 15 iunie 2008, cu un procent de 53% dintre alegatorii prezentii la vot. Este Presedintele Organizatiei Partidului National Liberal, Oras Pucioasa, judetul Dambovita, in mandatul 2004-2008, fiind consilier local in Consiliul Local Pucioasa din partea aceleiasi formatiuni.

Danut Badau s-a nascut in orasul Pucioasa, pe 10 octombrie 1956, este casatorit si are doi copii. Este absolvent al Facultatii de Stiinte Juridice Sociale si Politice, specializarea DREPT, din cadrul Universitatii „Valahia” Iolanda Eminescu din Targoviste si Masterand al Facultatii de Stiinte Juridice din cadrul Universitatii „Valahia” Iolanda Eminescu din Targoviste, specializarea „Dreptul afacerilor”.

Tinta noului primar, in afara de realizarea activitatilor date in competenta sa prin actele normative, impreuna cu aparatul de specialitate pe care il conduce si il controleaza, sunt programele de dezvoltare a localitatii si de rezolvare a problemelor comunitatii locale cum ar fi: infrastructura (strazi, canalizare, apa), dezvoltarea constructiilor de locuinte sociale pentru tineri, constructia unei noi statii de epurare, infiintarea unei cantine de ajutor social, formarea unui corp profesional de functionari publici bine pregatiti, cinstiti si cu disponibilitate fata de problemele cetateanului.

Ca oportunitate in acest sens este faptul ca dovedeste a fi un bun organizator si colaborator cu functionarii primariei ,urmarind cerintele orasului si ale locuitorilor cu intentii serioase de a le promova interesele.

Prin optica si continutul pe care il promoveaza in administratia publica, noul edil al orasului impune functionarilor un nou mod de conduita, ce presupune, deopotriva, receptivitate fata de cerintele cetatenilor, capacitate de adaptare la evolutia cerintelor si exigentelor societatii, spirit novator, transparenta, disponibilitate pentru reducerea birocratiei, flexibilitate in mecanismul de functionare a institutiilor publice, viziune unitara asupra activitatilor desfasurate si eficienta maxima, toate obtinute ca rezultat al orientarii efective a activitatilor catre nevoile reale ale cetatenilor.