Noul prefect al judeţului Vâlcea, Florian Marin, a fost instalat, pe 20 aprilie, în funcţie, în cadrul unei ceremonii ce s-a desfăşurat în prezenţa reprezentanţilor unor instituţii deconcentrate şi autorităţi judeţene şi locale. Marin îl înlocuieşte pe Radu Renga, care a devenit inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Florian Marin, fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea între 2008-2009 şi 2013-2014, a spus, la instalare, că principiile după care îşi va desfăşura activitatea sunt legalitate, transparenţă şi eficienţă.

Guvernul a decis pe 22 martie numirea lui Florian Marin la conducerea Prefecturii Vâlcea, însă în Monitorul Oficial hotărârea privind exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice de prefect al judeţului Vâlcea de către acesta a fost publicată pe 19 aprilie.

Tot pe 19 aprilie a fost publicată în Monitorul Oficial şi şi hotărârea privind aplicarea mobilităţii pentru Radu Renga, din funcţia publică prefect al judeţului Vâlcea, în cea de inspector guvernamental. AGERPRES