Noul prefect de Suceava, Alexandru Moldovan: Îmi doresc să reinstalăm meritocraţia în funcţiile publice de conducere

Noul prefect al judeţului Suceava, Alexandru Gheorghe Moldovan, a fost instalat în funcţie pe 7 decembrie, în cadrul unei ceremonii oficiale la Palatul Administrativ.

”Este o onoare şi o responsabilitate foarte mare pentru un funcţionar public să acceadă în această înaltă funcţie de prefect. (…) Îmi doresc să revigorăm serviciile publice, pentru a determina întoarcerea administraţiei publice locale şi a serviciilor publice către cetăţeni. De asemenea, îmi doresc să reinstalăm meritocraţia în funcţiile publice de conducere. De asemenea, un obiectiv pe care îl voi avea va fi cel de a sprijini accesarea fondurilor comunitare pentru dezvoltarea localităţilor”, a spus Moldovan.

Alexandru Gheorghe Moldovan are 44 de ani, este jurist de profesie şi înainte de a fi numit prefect ocupa funcţia de director executiv al Direcţiei de administraţie publică locală din cadrul Consiliului Judeţean Suceava. În perioada 2006 – 2014 el a fost consilier juridic în cadrul Prefecturii Suceava iar în anul 2006 a fost şef al Oficiului Prefectural Rădăuţi.

Guvernul a decis pe 6 decembrie numirea de noi prefecţi în judeţele CaraşSeverin, Ilfov şi Mehedinţi, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă. “La capitolul eliberări şi numiri în funcţii sunt patru judeţe care începând de mâine vor avea un nou prefect. Vorbim de Caraş-Severin, avem un nou prefect în persoana doamnei Albu Florenţa, la judeţul Ilfov este numit prefect domnul Zamfir Daniel, în cazul judeţului Mehedinţi – domnul Pavel Cristinel, iar la Suceava – domnul Moldovan Gheorghe Alexandru, care urmează să fie instalaţi în funcţie în zilele următoare”, a declarat Ionel Dancă, vineri, la finalul şedinţei de guvern. AGERPRES