Noul prefect de Sălaj, Virgil Ţurcaş, a fost învestit în funcţie

Noul prefect al judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş, a fost învestit în funcţie pe 14 decembrie, în prezenţa ministrului Transporturilor, Lucian Bode, şi a oficialităţilor locale şi judeţene, în cadrul unei festivităţi desfăşurate la sediul Instituţiei Prefectului.

“Vă mărturisesc că nu e simplu să accepţi povara acestei funcţii, cunoscând responsabilităţile pe care ai sau responsabilităţile care decurg de aici, dar la început de drum, în mod logic, trebuie să facem o diagnoză a instituţiilor din judeţ şi a instituţiei proprii, la nivel de compartimente. (…) Să nu uităm că avem 30 de ani de democraţie şi 20 de ani de funcţie publică”, a precizat, la ceremonia de învestire, Virgil Ţurcaş.

El a adăugat faptul că este o perioadă dificilă pe scena politică şi că trebuie făcute anumite corecţii, pentru că există destule probleme în instituţiile publice. “Avem încă instituţii sau şefi care nu se comportă adecvat cu cetăţenii, avem încă probleme relaţionale în interiorul instituţiilor. (…) Cetăţeanul este în centrul unei filosofii a funcţiei publice”, a subliniat noul prefect. Virgil Ţurcaş a adăugat că unul dintre obiectivele sale este “atacarea privilegiilor şefilor”.

Numirea noului prefect a venit la două săptămâni de la demisia fostului prefect, Florin Florian, conducerea Instituţiei Prefectului Sălaj fiind asigurată de actualul subprefect, Vegh Alexandru.

Virgil Ţurcaş, în vârstă de 50 de ani, a absolvit Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj Napoca şi a mai deţinut funcţia de prefect de Sălaj în anul 2000, în timpul guvernării CDR. A ocupat până în prezent postul de şef serviciu Controale pe Teren şi Inspecţii în cadrul APIA Sălaj. AGERPRES