Noul prefect de Caraş-Severin, Florenţa Albu, vrea eficienţă, profesionalism şi transparenţă

Noul prefect al judeţului Caraş-Severin, Florenţa Albu, învestită pe 7 decembrie oficial în funcţie, în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, vrea în mandatul său “eficienţă, profesionalism şi transparenţă”.

“Cuvintele de ordine pe perioada mandatului meu aş vrea să fie eficienţă, profesionalism, transparenţă şi, nu în ultimul rând, o colaborare strânsă între Prefectură şi serviciile publice deconcentrate, structurile MAI, primari şi conducerea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, pentru a avea un exerciţiu administrativ responsabil şi benefic pentru noi, toţi cetăţenii. De săptămâna viitoare vom face întâlniri restrânse, pe domenii, cu şefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi cu şefii deconcentratelor, pentru a identifica problemele cu care ne confruntă şi a găsi soluţii. Nu numai probleme instituţionale, ci şi problemele judeţului, pe fiecare domeniu în parte”, a declarat Albu.

Noul prefect şi-a stabilit şi o parte din priorităţi. Acestea vizează pregătirile pentru iarnă, modul în care se va interveni pe drumurile judeţului şi în alimentarea cu gaz şi energie electrică, dar şi alte activităţi curente. “Începând de săptămâna viitoare, voi verifica modul de pregătire a primăriilor şi a celorlalte instituţii implicate pentru asigurarea securităţii transportului pe timpul iernii, stocurile de combustibil, de antiderapant. Intenţionez să verific şi adăposturile pe care le avem pentru oamenii străzii şi cei care au nevoie de sprijin în perioada rece. Avem şi o perioadă încărcată în pregătirea registrelor agricole, în perspectiva recensământului agricol care va începe anul viitor. Pentru aceasta avem o serie de controale la nivelul primăriilor. În plus, ne preocupă liniştea cetăţenilor pentru sărbători”, a precizat noul prefect.

Florenţa Albu îl înlocuieşte pe Matei Lupu, care a demisionat pe 5 decembrie, după ce numele lui a fost implicat în scandalul permiselor de portarmă falsificate. Ea a mai ocupat funcţia de prefect al judeţului Caraş-Severin în perioada Guvernului Cioloş, între martie 2016 şi iulie 2017, după care şi-a continuat activitatea ca angajat al Prefecturii Caraş-Severin, unde lucrează de 27 de ani. Până în prezent, a deţinut funcţia de şef al Serviciului Afaceri Europene din cadrul Instituţiei Prefectului.

Guvernul a decis pe 6 decembrie numirea de noi prefecţi în judeţele CaraşSeverin, Ilfov şi Mehedinţi, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă. “La capitolul eliberări şi numiri în funcţii sunt patru judeţe care începând de mâine vor avea un nou prefect. Vorbim de Caraş-Severin, avem un nou prefect în persoana doamnei Albu Florenţa, la judeţul Ilfov este numit prefect domnul Zamfir Daniel, în cazul judeţului Mehedinţi – domnul Pavel Cristinel, iar la Suceava – domnul Moldovan Gheorghe Alexandru, care urmează să fie instalaţi în funcţie în zilele următoare”, a declarat Ionel Dancă, vineri, la finalul şedinţei de guvern. AGERPRES