Noul prefect de Brăila: Nu îmi propun să fiu cel mai înalt funcţionar din judeţ

Noul prefect al judeţului Brăila, Cătălin Boboc, a declarat, cu prilejul învestirii în funcţie, că nu îşi propune să fie “cel mai înalt funcţionar din Brăila”, cu referire la calitatea de înalt funcţionar public pe care o au reprezentanţi Guvernului în teritoriu, ci să fie în slujba cetăţenilor.

“Este o mare onoare pentru mine să fiu învestit cu o asemenea funcţie şi încredere de către primul ministru Ludovic Orban. Îmi voi lua foarte în serios acest rol şi vreau să vă spun că nu îmi propun să fiu cel mai înalt funcţionar din Brăila, ci îmi propun să fiu cu adevărat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Asta înseamnă că vă voi fi alături atunci când apar situaţii ce trebuie gestionate şi rezolvate. Am să folosesc toată priceperea mea, conform jurământului, ca să rezolvăm cât se poate de repede şi de bine pentru cetăţenii judeţului Brăila problemele cu care ne confruntăm. Am să fiu foarte, foarte atent ca fiecare instituţie din judeţul Brăila, care este pusă să servească cetăţeanul, să-şi facă datoria, să nu privească spre partea politică, ci să privească spre cetăţean, pentru că noi pe aceştia trebuie să-i servim”, a declarat Boboc.

Noul prefect a ţinut să precizeze că, deşi provine din PNL Brăila, nu va face “politică partinică”, ci va promova doar politica Guvernului, o politică “pentru cetăţeni”.

“Marea majoritate mă cunoaşteţi ca venind din lumea politică. Nu voi face din această calitate a mea politică partinică, dar trebuie să facem împreună politica Guvernului, în fond politica statului, o politică pentru cetăţean. Altfel spus, pentru mine nu contează culoarea politică, nu contează nimic altceva decât modul prin care noi, prin colaborare şi comunicare, reuşim să soluţionăm problemele”, a completat Boboc.

Fost preşedinte al PNL Brăila până în 2016, Cătălin Boboc a fost senator în perioada 20122016 şi preşedinte al Comisiei Juridice a Senatului. AGERPRES