Noul prefect de Argeş, Adrian Mihail Oprescu, a fost instalat în funcţie

oprescu_mihai.jpgNoul prefect al judeţului Argeş, Adrian Mihail Oprescu, a fost instalat oficial în funcţie joi în prezenţa vicepremierului Daniel Constantin, ministrul Agriculturii. Învestirea în funcţie a fost făcută de chestorul Florea Oprea, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

După depunerea jurământului, noul prefect, în vârstă de 34 de ani, a prezentat principiile pe care doreşte să le impună în timpul mandatului său. “Nu pot să nu mă gândesc la principiile de bază ale administraţiei publice, pe care însăşi Uniunea Europeană le-a trasat în momentul în care ţara noastră a intrat în această construcţie geopolitică, şi anume transparenţă, corectitudine şi respectarea legii. Acestea vor fi principiile care mă vor călăuzi în activitate şi atâta vreme cât voi îndeplini onoranta funcţie de prefect al judeţului Argeş vă garantez că aceste lucruri vor fi respectate în totalitate”, a spus Adrian Mihail Oprescu.

El a adăugat că îşi doreşte să aibă o cât mai bună colaborare atât cu instituţiile deconcentrate, cât şi cu reprezentanţii administraţiilor locale. “Lucrurile bune nu se pot face decât în echipă, în acest an greu. Am nevoie de sprijin, am nevoie de echipa Instituţiei Prefectului, am nevoie de echipele, pe care le cunosc destul de bine, de la nivelul instituţiilor deconcentrate. Am nevoie de sprijinul autorităţilor locale, al primarilor, al consiliilor locale. Doar împreună (…) putem să reuşim să aducem judeţul nostru acolo unde îi este locul. Doar în echipă (…) putem să recâştigăm încrederea cetăţeanului, care este lucrul primordial în administraţie”, a afirmat Adrian Mihail Oprescu.

Deputatul de Argeş Daniel Constantin l-a sfătuit pe reprezentantul Guvernului în teritoriu să apeleze la sprijinul unor colaboratori cu experienţă. “Mă bucur de numirea dumneavoastră pentru că veniţi dintr-o generaţie nouă, o generaţie care are ca atu tinereţea. Cred că aveţi misiunea pe care şi noi, la nivel central, încercăm să o aplicăm, aceea de a realiza un parteneriat între generaţii. Depinde de dumneavoastră să faceţi acest parteneriat la nivelul judeţului Argeş. Aveţi elan tineresc, dar aveţi nevoie şi de experienţa celor care vă înconjoară”, a spus Daniel Constantin.

Adrian Mihai Oprescu, numit prefect miercuri, a ocupat până în prezent funcţia de director al Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş. El îl înlocuieşte în funcţie pe Cristian Soare, care a fost prefect din 9 mai 2012 până pe 14 martie 2014. AGERPRES