Noul prefect al judeţului Hunedoara, Petru Călin Marian, a depus jurământul

Noul prefect al judeţului Hunedoara, Petru Călin Marian, a depus, pe 9 octombrie, jurământul în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat în sistem de videoconferinţă şi a fost condusă de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

La eveniment au luat parte fostul prefect, Vasilică Potecă, subprefectul Dorel Ovidiu Bretean, reprezentanţi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi o parte din angajaţii Instituţiei Prefectului Hunedoara.

Noul prefect de Hunedoara, Călin Petru Marian, are 49 de ani, este de profesie inginer agronom, absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Din luna iulie şi până în prezent, Petru Călin Marian a ocupat funcţia de subprefect al judeţului Hunedoara. În ultimii ani, el a ocupat mai multe funcţii, cum ar fi cele de director al Unităţii Fitosanitare pentru Protecţia Plantelor din judeţul Hunedoara, al Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice Hunedoara, al APIA Hunedoara, al Companiei Judeţene de Turism din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara, al Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş, al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Hunedoara şi al Camerei Agricole şi director al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Hunedoara.

Decizia de numire a unui nou prefect al judeţului a fost luată în şedinţa de Guvern de joi şi survine demisiei din funcţia de prefect a lui Vasilică Potecă, acesta urmând să-şi depună candidatura pentru un loc în Senat, din partea PNL Hunedoara, la alegerile parlamentare din decembrie. AGERPRES