Noul prefect al judetului Bihor, Gavrila Ghilea, a fost instalat oficial in functie, pe 21 februarie, in cadrul unei ceremonii la care a participat si secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Eusebiu Pistru.

Dupa depunerea juramantului, Ghilea declarat ca, in calitate de prefect, se obliga la asumarea responsabilitatilor indispensabile mentinerii climatului de pace sociala, a unei comunicari permanente cu toate nivelele institutionale si la acordarea unei atentii constante prevenirii tensiunilor sociale.

„Nu ma voi lasa coplesit de scaunul pe care il ocup, ci voi incerca sa il innobilez prin tot ceea ce voi face, asigurandu-va de faptul ca am fost, sunt si voi fi capabil sa privesc inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere si in sus cu recunostinta”, a spus noul prefect. Ghilea s-a referit si la faptul ca, in actualele conditii ale crizei economice, Romania are nevoie, mai mult ca oricand, de o guvernare a bunului simt, pentru o Romanie a lucrului bine facut, in care dreptatea sociala sa devina o realitate. „Ne-am bazat pe investitii straine si credite pentru consum, nu pe proiecte proprii, pe suficienta nu inteligenta, ne-am importat realitatea economica in loc s-o generam”, a subliniat Ghilea.

Fost vicepresedinte al PSD Bihor, Ghilea a indeplinit mai multe functii in administratia locala in ultimii opt ani. A fost consilier local intre anii 2000 si 2001, in perioada 2001-2004 a fost viceprimar al Oradiei, iar din 2006 este vicepresedinte al organizatiei judetene a PD-L. In perioada 2004-2008, Ghilea a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean, iar in prezent este consilier judetean. Este de profesie economist.