Şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Braşov a avut loc, miercuri, în prezenţa a 26 dintre cei 34 de consilieri aleşi în 27 septembrie şi câştigătorului a încă unui mandat de preşedinte al acestui for, Adrian Veştea, la eveniment fiind prezenţi premierul Ludovic Orban, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, precum şi primarul în exerciţiu al municipiului Braşov, George Scripcaru, şi cel ales, Allen Coliban.

Fiind vorba de 26 de consilieri din 34 care au depus jurământul, cvorumul pentru constituire a fost îndeplinit. Un număr de 8 consilieri au renunţat la mandate înainte de validare – 5 PNL, 2 PSD şi 1 Pro România – urmând să fie înlocuiţi cu supleanţi, care urmează să depună jurământul într-o şedinţă viitoare.

Prezent la şedinţa festivă care a avut loc în Aula Universităţii Transilvania a fost şi premierul Ludovic Orban, fost student al acestei instituţii de învăţământ superior. „Prezenţa mea aici este, totodată, un angajament de susţinere a tuturor proiectelor importante pentru Braşov, care ţin de nivel guvernamental: asigurarea conectivităţii atât rutier, cât şi feroviar, prin autostrada Comarnic-Braşov, prin Drumul Expres Braşov- Făgăraş – Sibiu, care să asigure legătura cu Coridorul IV paneuropean şi, de asemenea, construcţia autostrăzii care să facă legătura cu Moldova, pe traseul Braşov – Bacău. În ce priveşte transportul feroviar, (…) în cei patru ani de guvernare de după alegeri, vrem să finalizăm legătura Braşov – Sighişoara şi să realizăm tronsonul Braşov-Predeal, astfel încât să fie complet coridorul de transport feroviar european care va face legătura între Constanţa şi Curtici. De asemenea, susţinem proiectele (…) Spitalului Regional şi Sala Polivalentă a municipiului Braşov, pentru care am aprobat indicatorii tehnico-economici în săptămâna de dinainte de alegerile locale„, a declarat, cu acest prilej, premierul.

Aeroportul trebuie să fie funcţional şi va fi, drumurile judeţene trebuie reabilitate în totalitate, infrastructura medicală trebuie să fie la nivel european şi un spital nou devine, pentru mine, o prioritate în următorul mandat„, a declarat, după depunerea jurământului, preşedintele CJ Braşov, liberalul Adrian Veştea. AGERPRES