Noul ambasador al SUA la Bucuresti urmareste incurajarea investitiilor americane in Romania

taubmann.jpgNoul ambasador al SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, a declarat ca obiectivul mandatului sau in Romania este cel de a sprijini tara noastra pe calea democratiei, prin incurajarea dezvoltarii capitalului privat si a economiei de piata cu ajutorul investitiilor americane.
El a subliniat ca democratia nu trebuie considerata un punct terminus, ci un proces al carui scop este guvernarea participativa, pentru si de catre cetateni. “Romania este intr-un punct in care este nevoie sa se inceapa de jos in sus, dinspre cetateni spre autoritati, pentru a ridica nivelul prin dezvoltare economica”, a spus Nicholas Taubman.

In ceea ce priveste coruptia si transparenta justitiei, diplomatul american a afirmat ca este esential, inclusiv pentru competitia din mediul de afaceri, ca legile sa fie puse in practica si ca este nevoie de procurori foarte fermi si de pedepse grele pentru infractiunile grave. Totodata, Nicholas Taubman a mentionat ca Romania trebuie sa faca progrese in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii, dand exemplu alimentarea defectuoasa cu apa din tara noastra si problemele in ceea ce priveste protectia mediului.

Un alt subiect abordat a fost cel al infrastructurii rutiere, ambasadorul SUA evidentiind ca industria nu poate prospera in Romania fara drumuri care sa o lege de Ungaria si Marea Neagra. “In capitalism, oamenii de afaceri prospera, dar dau si faliment. Esential este sa fie create conditiile pentru ca aceia care esueaza sa se poata ridica din nou. Daca acest lucru nu ar fost posibil in SUA, nu ar fi existat Donald Trump”, a spus Nicholas Taubman.