Noul ambasador al Marii Britanii a fost primit de catre seful Executivului

Expertii romani si britanici vor colabora in domeniul absorbtiei fondurilor comunitare, au convenit premierul Calin Popescu-Tariceanu si Robin Barnett, ambasador al Regatului Marii Britanii si Irlandei de Nord in Romania.
In acest sens, experti britanici vor veni in Romania pentru a impartasi reprezentantilor administratiei romane experienta lor in acest domeniu. Robert Barnett, noul ambasador al Marii Britanii, a fost primit la Palatul Victoria de seful Executivului, intr-o vizita de prezentare.

In cadrul intalnirii, cei doi oficiali au apreciat ca relatiile dintre Romania si Marea Britanie sunt foarte bune si ca exista foarte multe resurse pentru a spori colaborarea economica bilaterala. Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a aratat ca mediul de afaceri din Romania este atractiv si ofera in prezent numeroase oportunitati pentru oamenii de afaceri. Seful Executivului a adresat invitatia investitorilor britanici de a-si deschide afaceri in Romania, unde pot beneficia de avantajele reformei fiscale demarate de Guvern, inca de la inceputul mandatului sau. Ambasadorul Marii Britanii l-a asigurat pe seful Executivului ca Ambasada Britanica este deschisa sa colaboreze cu Guvernul Romaniei in acest scop.