bitdefender.jpgBitDefender a lansat oficial in Romania noua suita de produse de securitate, BitDefender 2009. Noua gama de produse este un mix intre protectia avansata impotriva virusilor, aplicatiilor spyware, atacurilor hackerilor sau a mesajelor spam precum si impotriva altor amenintari de securitate, avand in acealasi timp un impact minim asupra performantelor calculatorului.

Linia de produse 2009 include BitDefender Antivirus 2009, BitDefender Internet Security 2009 si BitDefender Total Security 2009 si a fost creata pentru a proteja o larga varietate de utilizatori PC, de la utilizatorii fara experienta si pana la cei avansati.
BitDefender este liderul pietei romanesti de securitate IT, inregistrand in anul 2007 o cota de piata de circa 40% raportata la o piata a aplicatiilor antivirus si conexe (anti-Trojans, antispyware etc.) de circa 5 milioane EUR. In 2009, se previzioneaza o crestere a pietei de circa 20%, iar BitDefender estimeaza pana la sfarsitul anului depasirea cotei de 40%.

Peste 70% din cifra de afaceri pe piata romaneasca a BitDefender este obtinuta din reteaua de parteneri, formata din sapte distribuitori si peste 500 de reselleri, la nivel national. Pentru cresterea cifrei de afaceri, BitDefender mizeaza pe impactul noii suite de produse.

Spre deosebire de alte solutii de securitate, care se bazeaza predominant pe o lista de semnaturi de virusi, solutiile de securitate BitDefender folosesc tehnologia proactiva B-HAVE care identifica si blocheaza proactiv amenintarile noi pentru care nu exista semnaturi. In plus, uneltele de optimizare disponibile in BitDefender Total Security 2009 permit sistemului sa ruleze la o viteza optima, iar modulul de backup pastreaza documentele si datele importante in siguranta.

Printre noutatile aduse solutiei BitDefender Total Security 2009 enumeram:

– Securitate online imbunatatita: BitDefender Total Security 2009 ofera utilizatorilor o linie completa de tehnologii de protectie pentru siguranta zilnica a activitatilor desfasurate online, precum online banking, cumparaturi, socializare sau simpla navigare pe Internet. Traficul pe Internet, pe email sau prin mesageria instant sunt acum scanate in timp real impotriva atacurilor virusilor, de phishing sau spyware, precum si impotriva incercarilor de furt al identitatii utilizatorului.

– Mod laptop: Cand laptopul tau se alimenteaza de la baterie, BitDefender trece automat in modul pentru laptop, care presupune un consum redus de energie. Scanarile, sarcinile de backup si de optimizare programate sunt amanate, pentru a se prelungi autonomia laptopului tau.

– Protectie personala sporita prin criptarea mesageriei instant: BitDefender 2009 asigura protectia conversatiilor tale prin mesageria instant, protejand accesul la traficul dintre doua calculatoare. Facilitatea este disponibila pentru aplicatiile Yahoo! Messenger si MSN Messenger.

– Protectia fisierelor prin Seiful pentru fisiere: Seiful pentru fisiere este un spatiu securizat pe care il poti folosi pentru stocarea informatiilor personale si a fisierelor confidentiale. Datele tale vor fi criptate si pastrate local, pe calculatorul tau, protejate impotriva furtului si a