Primăria municipiului Baia Mare va dezvolta nouă staţii pentru reîncărcarea vehiculelor electrice, staţii care urmează a fi amplasate în cele mai solicitate noduri rutiere din oraş, a declarat primarul Cătălin Cherecheş.

„Proiectul de investiţie a fost avizat de Consiliul Local, investiţia fiind evaluată la 2.480.857,33 lei inclusiv TVA, din care cheltuieli eligibile se află în cuantum de 2.301.625,83 lei. Contribuţia bugetului local este de 28,45% din valoarea eligibilă a proiectului, adică de 654.812,55 lei, iar cheltuielile totale neeligibile ale proiectului sunt în cuantum de 179.231,50 lei. O asemenea investiţie este absolut necesară şi chiar avem în plan achiziţionarea unor autoturisme pentru instituţie care să poată utiliza energia electrică”, a spus Cătălin Cherecheş.

Potrivit acestuia, investiţia face parte din proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul Baia Mare”, parte a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţie de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ.

Primarul municipiului Baia Mare a precizat că utilizarea extinsă a automobilelor care întrebuinţează energia electrică ar contribui semnificativ la reducerea poluării urbane ca urmare a creşterii numărului de maşini. AGERPRES