Noua Piaţă Progresul din sectorul 4 a fost finalizată

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, va inaugura, miercuri, clădirea noii Pieţe Progresul, care a fost construită din temelii şi este situată chiar vizavi de actuala piaţă ţărănească.
Concurând alte spaţii de gen de pe raza Capitalei, noua piaţă are o suprafaţă de 1.600 metri pătraţi, cu parter şi etaj, incluzând spaţii de vânzare şi tarabe de fructe şi legume.

De asemenea, în planul dotărilor beneficiază de instalaţii de climatizare, reţea de apă şi canalizare, două centrale termice, sistem de alarmă şi anti-incendiu, grupuri sanitare, iluminatul fiind asigurat cu lămpi tip neon. La parterul clădirii au fost amenajate 13 spaţii în care se comercializează produse alimentare, precum mezeluri şi brânzeturi, dar şi 120 de tarabe pentru fructe şi legume, la etaj fiind 10 spaţii cu produse nealimentare – confecţii, încălţăminte şi articole de uz casnic.


“Locuitorii sectorului 4 vor putea să-şi achiziţioneze produse direct de la producători autohtoni, veniţi din toate colţurile ţării, într-un spaţiu ultramodern, care corespunde exigenţelor europene în domeniu. Îi aşteptăm nu numai pe locuitorii sectorului 4, ci şi pe toţi bucureştenii care doresc să se aprovizioneze cu fructe, legume, lactate sau carne, în noua Piaţă Progresul, situată pe şos. Giurgiului. Am reuşit să eliminăm aspectul inestetic, conferind acestui complex agro-alimentar imaginea unei zone comerciale dintr-o capitală europeană”, a declarat Cristian Popescu Piedone, cu prilejul anunţului. Direcţia de Administrare a Pieţelor Sector 4 va amenaja, în primăvara acestui an, şi o parcare de 50 de locuri, pentru ca locuitorii să îşi poată face cumpărăturile în condiţii civilizate.


De asemenea, şi clădirea în care a funcţionat până în prezent piaţa va intra într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. 2011-01-04 55 STIRI INTERNE, ISSN 1222-8702
Valoarea totală a investiţiei pentru construirea noii pieţe este de 2,94 milioane de lei, fără TVA, sumă ce nu grevează bugetul local, provenind din fondurile proprii ale Direcţiei de Administrare a Pieţelor Sector 4, realizate prin încasarea taxelor specifice activităţilor desfăşurate.AGERPRES