Noua organigrama a Primariei Capitalei ar putea fi redusa cu 15%

oprescu_sorin_.jpgNoua organigrama a Primariei Municipiului Bucuresti s-ar putea reduce cu circa 15% , serviciile municipalitatii urmand sa suporte anumite modificari, a declarat primarul general Sorin Oprescu.

Oprescu a spus ca reducerea nu va fi foarte mare si va consta in regandirea unor servicii, in prezent acestea fiind “foarte stufoase” si inutile. Edilul sef a mai spus ca noua organigrama va contine o specializare a departamentelor de servicii, in care vor lucra oameni cu adevarat profesionisti.

El a criticat vechea organigrama si obiceiurile din Primaria Capitalei. “In cazul in care consilierii vor refuza sa voteze organigrama, voi gasi o alta solutie si voi schimba serviciile in asa fel incat sa le fac operative, cum consider eu. Nu este posibil sa stai o luna ca sa poti obtine aprobare pentru o actiune pe care vrei sa o intreprinzi”, a spus Oprescu. Proiectul de organigrama va fi supus aprobarii consilierilor municipali la prima sedinta a CGMB.

Initial, la preluarea mandatului, primarul general anunta ca noua organigrama a Primariei Capitalei va fi gata la inceputul lunii octombrie 2008. “Dupa doua luni pot sa afirm ca in Primaria Capitalei exista inca oameni care nu au expertiza profesionala facuta. Sunt inca persoane care muta hartii de colo-colo si barfesc”, afirma atunci Sorin Oprescu. In Primaria Municipiului Bucuresti lucreaza circa 700 de angajati.