Procesul dintre presedintele Consiliului Judetean Botosani, Constantin Contac (foto) si Prefectura Botosani s-ar putea finaliza la inceputul lunii viitoare, cand este programat un nou termen de judecata.
Pe 21 noiembrie, Contac a fost din nou prezent la Tribunalul Botosani, impreuna cu avocatul sau, acesta din urma solicitand acordarea unui termen de judecata in cursul lunii ianuarie. Decizia instantei a fost insa una ferma. Urmatorul termen al procesului va avea loc pe data de 5 decembrie cand, foarte probabil, acest dosar ar putea fi finalizat.

In cazul in care la acel termen, cele doua parti nu vor solicita alte probe, dosarul va iesi la fond. La finalul termenului de pe 21 noiembrie, Paul Secrieru, seful de cabinet al prefectului, a declarat ca cel mai bine ar fi ca prefectul si presedintele Consiliului Judetean sa se impace si sa renunte la proces. De partea cealalta, presedintele Consiliului Judetean, Constantin Contac, a declarat ca va merge pana la capat cu procesul.

In urma cu cateva luni, presedintele Consiliului Judetean Botosani, Constantin Contac, a actionat in judecata Prefectura, dupa ce in prealabil prefectul Cristian Roman a emis un ordin de destituire din functie a lui Contac. Initial, presedintele CJ a solicitat daune de cinci miliarde de lei, dupa care a revenit asupra deciziei, solicitand 400 de milioane de lei.