Centrul de Proiecte al municipiului Timişoara lansează un nou program de finanţare – Power Station+ | Şcoli creative, cu scopul de a dezvolta competenţele profesioniştilor din educaţie, de a integra arta în şcoli şi de a adapta spaţiul şcolar pentru a stimula creativitatea, bugetul disponibil fiind de 2.000.000 de lei.

Prin finanţările acordate se urmăreşte dezvoltarea parteneriatelor şi reţelelor culturale în şcoli, dar şi între şcoli şi organizaţii culturale la nivel local şi regional. Vor consolida practicile care aduc educaţia prin cultură mai aproape de copii şi adolescenţi şi vor redefini locul unde se învaţă, prin adaptarea spaţiilor fizice din instituţiile de învăţământ şi prin explorarea spaţiilor culturale, inclusiv spaţiului public, ca resurse educaţionale.

„Fiecare copil are creativitate şi talente înnăscute. Şcolile Timişoarei trebuie să fie locuri unde se nasc idei noi şi unde elevii pot experimenta cu artă şi cultură. Mă bucur că talentele elevilor timişoreni vor fi valorificate în cadrul unui program special al Capitalei Europene a Culturii. Cu acest program punem şi bazele pentru anii de după deţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii, când Timişoara va continua să vibreze”, a declarat primarul Dominic Fritz.

La rândul său, Raluca Iacob, coordonatoare Power Station şi monitorizare-evaluare rezultate şi impact, a precizat că acest program de finanţare este un sprijin pentru cei care înţeleg că educaţia şi cultura reprezintă cele mai bune instrumente pentru a construi o societate deschisă, în care fiecare să îşi poată realiza potenţialul. „Iar împreună să fim o inspiraţie şi un sprijin pentru cei care au nevoie”, a adăugat ea.

Programul de finanţare Power Station+ | Şcoli creative va spori interacţiunea dintre comunitatea şcolii şi cea culturală şi va creşte competenţele cadrelor didactice de a integra resursele culturale în practică educaţională, ca mod de încurajare a participării copiilor şi tinerilor la actul cultural, se mai arată în comunicat.

Pot aplica la acest program de finanţare persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau familiale, societăţile comerciale sau persoanele juridice de drept privat ori public, cu excepţia persoanelor juridice de drept public aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara, aceştia putând fi doar parteneri, nu aplicanţi.

Termenul limită pentru înscrierea proiectelor este 4 decembrie, ora 16,00. Power Station+ extinde şi consolidează Programul cultural naţional „Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” şi este derulat de Centrul de Proiecte al municipiului Timişoara, din sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. AGERPRES