Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest anunta lansarea, de catre Autoritatea de Management a Programului Operational Regional, a doua dintre cele mai asteptate ghiduri de finantare din cadrul POR. Este vorba despre ghidurile pentru finantarea investitiilor in dezvoltarea microintreprinderilor si in infrastructura de turism.

Domeniul major de interventie 4.3 “Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor ” (Axa prioritara 4 – Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local, Programul Operational Regional) finanteaza achizitionarea de echipamente si tehnologii noi, moderne, achizitionarea de sisteme IT (hardware si/sau software), precum si construirea/ extinderea/ modernizarea spatiilor de productie/ prestare servicii ale microintreprinderii, prin proiecte cu pana la 200.000 Euro valoare nerambursabila.

Beneficiarii eligibili pot fi microintreprinderile din Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord). Suma disponibila pentru regiunea noastra este de 19.74 milioane Euro, pentru cererea de proiecte lansata astazi, pentru domeniul 4.3.

In ceea ce priveste domeniul major 5.2. „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice” (Axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului), se finanteaza proiecte care vizeaza amenajarea obiectivelor turistice naturale, valorificarea potentialului turistic montan, dezvoltarea turismului balnear, crearea, reabilitarea si extinderea infrastructurii de agrement. Solicitantii eligibili pentru domeniul 5.2. pot fi autoritatile publice locale (APL), parteneriate constituite intre unitati administrativ-teritoriale, asociatii de dezvoltare intercomunitara (ADI), IMM -uri, parteneriate constituite intre APL si ONG-uri. Suma disponibila pentru Regiunea Nord-Vest este 14,87 milioane Euro, pentru cererea de proiecte lansata in 30.10.2009, pentru domeniul 5.2..ADR Nord-Vest va organiza in toate judetele regiunii seminarii de informare pentru promovarea celor doua ghiduri, la care sunt invitati potentialii solicitanti. Programarea seminariilor judetene va fi afisata in timp util pe www.nord-vest.ro .


Proiectele pentru aceste doua domenii majore de interventie POR pot fi depuse incepand cu data de 23.11.2009, la sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, str. Sextil Puscariu nr. 2, Cluj-Napoca.

Contact:
ADR Nord-Vest, Biroul de Comunicare Publica si Cooperare Internationala
Andreea Atanasiu, expert comunicare POR, mobil 0755 777012
Email: comunicare@nord-vest.ro, www.nord-vest.ro