dexia_logo.jpgCa urmare a majorarii capitalului social al Grupului Dexia din data de 30 septembrie 2008 si numirea unei noi echipe de conducere, reprezentantii guvernelor Frantei, Belgiei si Luxemburgului s-au intalnit pentru a evalua situatia actuala a Grupului.

Pentru a sustine activitatea grupului si pentru a intari dezvoltarea sa, cele trei guverne s-au angajat impreuna ca incepand de pe 9 octombrie 2008 si pana la 31 octombrie 2009 sa garanteze integral noile depozite si credite interbancare si institutionale, precum si noile emisiuni de obligatiuni adresate investitorilor institutionali, cu o maturitate de maxim 3 ani, emise de catre Dexia SA, Dexia Banque Internationale a Luxembourg, Dexia Bank Belgium si Dexia Credit Local.

Aceasta garantie, care poate fi reinnoita pentru un an, va fi remunerata de asemenea maniera astfel incat reflecta avantajul obtinut de entitatile membre ale Grupului Dexia si totodata ofera deponentilor asigurarea ca Dexia va avea suficiente lichiditati pentru a onora obligatiile catre clientii sai.

Prin aceasta operatiune se consolideaza activitatea intregului Grup, inclusiv cea a filialei sale FSA. Aceasta garantie este asumata solidar de catre guvernele Frantei, Belgiei si Luxemburgului, iar implementarea sa, cu efect imediat, va tine seama de procedurile parlamentare specifice pentru cele 3 tari.

Prin recapitalizare si acordarea acestei garantii, actionarii Dexia SA confirma sprijinul lor pentru toate activitatile bancare ale Grupului.