Noi secţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba vor intra în reabilitare

Consiliul Judeţean Alba va continua şi în acest an programul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, după ce în 2012 valoarea totală a investiţiilor s-a ridicat la circa 10,5 milioane de lei, fiind modernizate şi dotate cu aparatură medicală performantă mai multe secţii.

Preşedintele CJ Alba, democrat-liberalul Ion Dumitrel, a anunţat luni că în acest an va demara reabilitarea secţiilor de Psihiatrie, Boli infecţioase, Chirurgie-Urologie şi Radiologie, vor fi făcute reparaţii la secţiile de Diabet, Endoscopie şi bronhoscopie, iar secţia de Radiologie va primi aparatură nouă.

“Tot anul acesta vrem să aducem un aparat electroencefalograf nou şi să ne ocupăm de secţia de Primiri urgenţe, precum şi de funcţionalizarea heliportului, care va permite aterizarea în condiţii foarte bune a elicopterelor pentru cazurile dificile, a declarat Ion Dumitrel la finalul unei întâlniri de lucru avute luni cu conducerea spitalului. Chiar dacă nu ne aşteptăm la un sprijin financiar din partea Ministerului Sănătăţii, trebuie să ne descurcăm cumva şi să facem aceste investiţii de care cetăţenii au nevoie. De când noi, Consiliul Judeţean, am preluat administrarea spitalului am reuşit să îmbunătăţim calitatea serviciilor, să aducem aparatură nouă şi să modernizăm unele dintre secţii”, a spus preşedintele Ion Dumitrel.

Odată cu preluarea sa în administrare de către CJ Alba, spitalul a fost supus unor ample lucrări de reabilitare şi de dotare cu aparatură medicală performantă. Prima secţie reabilitată după preluarea unităţii de către CJ a fost cea de Anestezie şi Terapie Intensivă, care a fost modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei. Din aprilie 2012, în urma unei investiţii de peste 1,2 milioane de lei, la spitalul din Alba Iulia sunt posibile, după foarte mulţi ani, intervenţiile chirurgicale oftalmologice, după ce compartimentul de specialitate a fost dotat cu bloc operator şi cu aparatură de ultimă generaţie.

Singura secţie de Oncologie din judeţul Alba, cea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, a fost inaugurată în septembrie, după aproape doi ani de la demararea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a noului sediu, printr-o investiţie de peste 3,5 milioane de lei, din care aproape 2,3 milioane de lei alocaţi de la bugetul CJ. Vechile lifturi, funcţionale de patru decenii, au fost înlocuite, printr-o investiţie de aproape 600.000 de lei, bani alocaţi tot de către CJ.

Preşedintele Ion Dumitrel a afirmat, în mai multe rânduri, că şi în 2013 cele mai mari investiţii pe care le va derula Consiliul Judeţean vor fi în infrastructura de sănătate. AGERPRES