Primăria Municipiului Moinești derulează în această primăvară două noi proiecte de investiții majore, cu beneficii imediate pentru comunitatea locală. Primul dintre ele este cel de extindere a rețelei de piste de biciclete și de reamenajare a trotuarelor pe străzile Mihai Eminescu, George Coșbuc și Căpitan Zăgănescu – în valoare de circa 6 milioane de euro. Al doilea proiect se referă la modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona centrală a municipiului Moinești – în valoare de circa 12 milioane de euro.
Lucrările din zona centrală a municipiului cuprind:
– modernizarea spațiilor incintelor blocurilor;
– reabilitarea trotuarelor și străzilor pentru fluidizarea circulației: refacerea carosabilului pe străzile Tudor Vladimirescu, Libertății, Schelei, Ion Creangă, Zorilor și Vasile Alecsandri;
– reamenajare spații verzi, amenajare cu pavaje, sisteme moderne de iluminat și supraveghere video;
– amenajarea a 4,7 km de piste de biciclete și a 7 stații de închiriere de biciclete în zona centrală a localității.
Pe lângă aceste lucrări, sunt instalate, sub spațiul viitoarelor trotuare, sistemele de conducte subterane prin interiorul cărora vor fi introduse toate cablurile.
Lucrările ce vizează străzile „Mihai Eminescu”, „George Coșbuc” și „Căpitan Zăgănescu” includ:
– reabilitare covor asfaltic;
– realizare/modernizare spații pietonale;
– realizare canale ape pluviale;
– amenajare piste biciclete;
– amenajare stații închiriat biciclete;
– modernizare sistem de iluminat public;
– instalare sistem monitorizare video.
„Cele două proiecte de mobilitate urbană aflate în execuție sunt în grafic, ba chiar există lucrări în avans! Ca urmare a vremii favorabile, constructorii au putut executa trotuare, alei, incinte de blocuri care arată foarte bine – estimez că la această dată ambele proiecte se află la peste 60% ca stadiu de execuție! Urmează să începem asfaltarea străzilor și delimitarea exactă a culoarelor pentru pistele de biciclete – atenție! Conexiunea dintre centrul municipiului și cartierul Lucăcești se va face prin străzile Tudor Vladimirescu și Oituz (pe lângă blocul ANL), cu legătură în străzile Căpitan Zăgănescu, George Coșbuc, Mihai Eminescu. Sunt prevăzute 3 stații de biciclete în cartierul Lucăcești și încă cinci în centrul municipiului nostru. Aceste două proiecte sunt esențiale pentru comunitatea noastră și reprezintă o investiție care depășește 18 milioane de euro! În curând vor începe lucrările și la viitorul Muzeu de Patrimoniu și la noul teren de la Stadionul Municipal. Deci respectăm pe deplin sloganul nostru bine-cunoscut: Promovăm Valorile, Stimulăm Competiția, Construim Viitorul!”, a declarat Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.