Trei importante proiecte de reabilitare totală a spaţiilor publice din Miercurea Ciuc vor fi derulate de primăria municipiului, câteva mii de persoane urmând să beneficieze de aceste lucrări de investiţii. Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Szoke Domokos, a declarat că au început deja lucrările la Cartierul Copiilor, iar investiţia urmează să se finalizeze în acest an şi se află în curs de licitaţie, respectiv de proiectare lucrări pentru cartierele Salciei şi Spicului.

Lucrările sunt complexe, de la reabilitarea străzilor, a trotuarelor, a canalizării pluviale şi iluminatului public, până la amenajarea de parcări, spaţii verzi, terenuri de sport şi de joacă pentru copii. De asemenea, în proiect mai sunt incluse terenuri unde se vor depozita bicicletele, padocuri pentru câini, amplasarea de colectoare de gunoi semi-îngropate, de indicatoare rutiere şi mobilier urban.

Valoarea lucrărilor pentru toate cele trei proiecte se ridică la 19 milioane de lei, urmând să beneficieze de aceste investiţii, în mod direct, aproximativ 8000 de cetăţeni care locuiesc sau au proprietăţi în zonele respective.

Szoke Domokos consideră că în urma finalizării acestor proiecte va creşte confortul locatarilor, dar şi gradul de siguranţă şi de „civilizaţie”, întrucât s-a constatat că atunci când există parcări amenajate conducătorii auto evită să mai parcheze pe trotuare sau spaţii verzi. AGERPRES