petres_sandor.jpgPatru noi locuinţe pentru medici vor fi construite de Consiliul Judeţean Harghita şi vor fi finalizate în această vară, cu scopul de a atrage specialişti la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, acestea alăturându-se altor opt apartamente date deja în folosinţă.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Petres Sandor, a declarat că imobilul va fi identic cu celelalte două şi va fi format din patru apartamente, care au o suprafaţă utilă de 52 de metri pătraţi. Valoarea totală a celor patru apartamente, inclusiv proiectarea, se ridică la 445.000 de lei, licitaţia de execuţie fiind câştigată de o firmă din Miercurea Ciuc.

Potrivit contractului, locuinţele ar trebui finalizate în 5 august şi, dacă nimic nu va interveni, vor fi date în folosinţă în această vară. Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr. Demeter Ferenc, a salutat faptul că autoritatea judeţeană s-a implicat în rezolvarea problemei legate de lipsa medicilor specialişti, cu care se confruntă unitatea sanitară de ani de zile. ”Este foarte important pentru noi, pentru că atârnă greu în balanţă atunci când un tânăr medic începător se decide să rămână în România şi să lucreze pe un salariu pe care îl ştim, sau să plece în străinătate pe bani mult mai mulţi”, a explicat dr. Demeter. Acesta a spus că celelalte opt locuinţe, date în folosinţă în 2009, sunt ocupate de medici tineri care au ales să vină şi să profeseze la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă de ani de zile cu o lipsă acută de medici specialişti, absolvenţii de Medicină preferând să profeseze în centre universitare sau să plece să lucreze în străinătate.

Din acest motiv, după preluarea spitalului în administrare, Consiliul Judeţean a decis să finanţeze construcţia de apartamente, pentru a-i determina pe tinerii medici să se stabilească la Miercurea Ciuc. AGERPRES