Noi investiții la Stația de Ambulanță Roman

Pe 21 ianuarie, la Roman a avut loc o nouă dezbatere pe tema bugetului ce se creionează pentru anul în curs, iar la întâlnirea cu reprezentanții sistemului de sănătate a luat parte și conducerea Ambulanței Neamț. După ce, în această lună, Stația de Ambulanță Roman a fost dotată cu trei ambulanțe noi, din care una pentru transportul pacienților și două mașini cu tracțiune 4×4 B2 (cu asistent și ambulanțier), administrația publică locală vrea să investească în amenajarea parcării și repararea acoperișului clădirii în care lucrează cadrele de la Salvare.

Dr. Dorice Albu, directorul Ambulanței Neamț, prezentă la întâlnire a precizat faptul că noile ambulanțe sunt foarte utile, dat fiind faptul că starea drumurilor din localitățile din zona Romanului este una precară. Primarul Lucian Micu a declarat că s-au finalizat documentațiile necesare pentru demararea lucrărilor de reparare a acoperișului de la Stația Roman, lucrări ce ar putea dura în jur de trei săptămâni și se pot încheia în luna martie, dacă și vremea va permite. Primăria Roman va realiza în acest an și lucrările de reabilitare a parcării și modernizarea străzii Speranței, astfel încât mașinile de Ambulanță să poată ieși cât mai repede pe teren să salveze pacienții.

De asemenea, edilul și-a luat angajamentul de a face investiții în centrul de permanență de pe strada Bogdan Dragoș, atât în dotare, cât și în recompartimentare, pentru ca un număr cât mai mare de pacienți să poată primi îngrijirea necesară.