ungureanu_cilea.jpgPrefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu îl acuză pe Ion Câlea, preşedintele Consiliului Judeţean, de „făţărnicie politică”, anunţând că va verifica „la sânge” toate actele şi deciziile emise de instituţia respectivă.

„L-am urmărit pe domnul preşdinte PSD Ion Câlea, al Consiliului Judeţean, cum a pozat săptămâna trecută în salvatorul CET Govora şi, implicit, al populaţiei care ar fi rămas fără apă caldă şi căldură. De rezolvarea situaţiei de la CET Govora ş-a ocupat în egală măsură, Primăria Râmnicului şi Instituţia Prefectului, care au întreprins demersurile necesare la Guvernul României. În urma acestora, a fost emisă HG Nr.1086/27.10.2011 privind repartizarea unor sume către bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale, prin care Municipiului Râmnicu Vâlcea i-au fost repartizate fonduri de 27 253 mii lei. Un Guvern pe care domnul Ion Câlea îl consideră odios, plin de bandiţi”, a declarat, marţi, prefectul Ungureanu.

Pentru prefectul de Vâlcea, faptul că preşedintele Consiliului Judeţean, care conduce şi organizaţia judeţeană a Partidului Social-Democrat, îşi arogă toate meritele în acest caz nu constituie decât o acţiune de campanie politică. „O campanie deşănţată, în an preelectoral, în care sunt folosiţi bani publici, bani alocaţi de guvernul pe care dl.Ion Câlea, ca reprezentant al unui partid de opoziţie, îl critică de câte ori are ocazia, în termeni greu de catalogat. Ca cei din cea mai recentă declaraţie publică, prilejuită de ziua unei comune conduse de un coleg de partid, când preşedintele Consiliului Judeţean s-a referit la guvernanţi ca la nişte ‘bandiţi care au hotărât să nu aprobe …un proiect care aducea alimentarea cu apă şi canalizarea localităţii’, a mai spus prefectul de Vâlcea.

De cealaltă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, consideră declaraţiile şi acţiunile din ultima perioadă ale prefecturii drept imixtiune politică în treburile judeţului care nu constituie decât fapte care confirmă „partizanatul fondurilor alocate de Guvernul Boc”. „Prefectul de Vâlcea se comportă foarte politic în ultimul timp, manifestă orgolii, interes personal şi un partizanat politic exacerbat. Iar Guvernul pe care îl apără acordă discreţionar fonduri pentru primăriile PDL. Citez afirmaţiile domnului Boc la Timişoara: Singura mare prioritate a miniştrilor PDL este să fie în contact cu primarii democrat-liberali pentru a le rezolva problemele. Mai pe şleau spus, să le pompeze bani în mod preferenţial, ceea ce a şi făcut. Numai pe parcursul acestui an, primul ministru Emil Boc a dispus personal prin 9 Hotărâri de Guvern să se aloce din Fondul de Rezervă pe care îl are la dispoziţie suma de 1.962,8 miliarde lei. Din aceste alocaţii, 70% au avut ca destinatare localităţi cu primari PDL”, a declarat Ion Câlea.

Conflictul dintre cele două instituţii principale ale judeţului, început în urmă cu trei săptămâni din cauza situaţiei juridice a unei parcări, a escaladat luni, când toate hotărârile aprobate în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean au fost atacate în contencios administrativ de către Prefectura Vâlcea. USL are majoritatea în Consiliul Judeţean Vâlcea, care este condus din 2008 de social-democratul, Ion Câlea. AGERPRES