rmvalcea_caprioara.jpgGrădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea are, din a doua săptămână a lunii septembrie, trei noi chiriaşi: doi pui de leu şi un pui de cerb lopătar. Cei doi puiuţi de leu au fost fătaţi de leoaica Fiola, cea care, în urmă cu trei ani, dădea naştere Shingăi, o altă vedetă, la vremea aceea, a Grădinii Zoo.

Cei doi pui de leu au fost adoptaţi imediat de mama lor şi cresc acum în izolare, pentru a fi feriţi de ceilalţi membrii ai grupului, dar pot fi admiraţi de vizitatorii grădinii. Cel de-al treilea nou membru al faunei de la Zoo este un pui femelă de lopătar, ai cărei părinţi – ciută şi cerb – au fiecare câte 7 ani; odată cu această fătare, numărul cervidelor din cadrul grădinii din Ostroveni Sud a urcat la şase. În perioada următoare, administraţia Grădinii Zoologice intenţionează să aleagă numele noilor născuţi în urma unei consultări publice a copiilor din municipiu.

Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea este, în prezent, administrată de SC Pieţe Prest SA – societate comercială având drept unic acţionar Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea – iar aici s-a încheiat în acest an, la 1 iunie, un amplu proces de modernizare. Investiţia “Amenajare şi modernizare Grădina Zoologică Râmnicu Vâlcea” a avut o valoare totală de 5.428.375,40 lei, din care 75% din fonduri au fost asigurate de Ministerul Apelor şi Pădurilor, iar 25% a reprezentat contribuţia locală.

Lucrările au constat în reamenajarea acceselor, a spaţiilor publice, în crearea unei zone de relaxare în imediata vecinătate, în amplasarea de locuri de joacă moderne, în construirea unui terariu, a unui acvariu, a unui cabinet veterinar, a unei săli pentru preparat hrana pentru animale şi a unei săli pentru conferinţe tematice. Mai multe detalii se pot afla pe pagina de internet a Grădinii, la adresa www.zoovalcea.ro.