Valoarea totala a creditelor acordate administratiei publice a crescut usor, cu 3,63%, in iulie fata de iunie, de la 4,96 miliarde de lei, la 5,14 miliarde de lei, cresterea fiind continua incepind cu luna februarie, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.
Cresterea a fost generata de imprumuturile acordate administratiei locale, care au ajuns, in iulie, la 3,45 miliarde de lei, de la 3,26 miliarde de lei, in iunie. In acelasi timp, insa, a scazut valoarea creditelor luate de administratia centrala, de la 1,695 miliarde de lei, in iunie, la 1,690 miliarde de lei, in iulie.

Valoarea cea mai mare, la nivelul lunii iulie, o inregistreaza imprumuturile contractate de administratia locala, care se ridica la 3,45 miliarde de lei, dublu fata de valoarea creditelor luate de administratia centrala – 1,7 miliarde de lei. In primele sapte luni ale anului in curs, valoarea totala a creditelor acordate administratiei publice s-a ridicat la 32,55 miliarde de lei, cu 68,3% mai mare decit cea inregistrata in ultimele sase luni ale lui 2007.