Nicuşor Dan (USB) cere audit şi verificarea averilor directorilor celor şapte primării ale Capitalei

Preşedintele Grupului de iniţiativă al Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), Nicuşor Dan , a iniţia o campanie de strângere de semnături pentru a determina autorităţile din Consiliul General şi Consiliile Locale ale Sectoarelor din Capitală să facă publice toate contractele pentru care s-au făcut plăţi în ultimii trei ani.

“Începem azi (luni – n.r.) efectiv campania de strângere de semnături pentru Planul de Curăţenie Generală în primăriile din Bucureşti. Problema am văzut-o cu toţii, în toate cele şapte primării este o corupţie generalizată, avem trei primari fie arestaţi provizoriu, fie în diferite proceduri judiciare. Considerăm că este necesar să vedem cum s-au cheltuit banii publici în ultimii trei ani, pentru că de aici au pornit toate, de aceea am solicitat Consiliului General şi Consiliilor Locale ale Sectoarelor să facă publice toate contractele pentru care s-au făcut plăţi în ultimii trei ani, să comande un contract cu o firmă de audit care să spună cum s-au cheltuit banii în ultimii trei ani şi, totodată, am cerut Agenţiei Naţionale de Integritate să verifice averile tuturor directorilor din cele şapte primării din Bucureşti”, a spus luni Nicuşor Dan.

El a făcut o declaraţie de presă în Piaţa Universităţii, la primul dintre cele 18 corturi care vor fi instalate în Bucureşti pentru strângerea de semnături.

“Pentru a pune presiune pe aceste autorităţi începem azi campania de strângere de semnături şi cu ele ne vom duce şi le vom da acestor autorităţi. Acesta este primul cort, la Piaţa Universităţii, avem autorizaţie de la Primăria Generală pentru 18 corturi, care vor fi în punctele cele mai importante din oraş. (…) Aşteptăm cetăţenii alături de acest plan de curăţenie generală şi sper ca prin presiune publică să determinăm autorităţile să realizeze ceea ce le-am cerut”, a declarat Nicuşor Dan.

El a menţionat că deja există o hotărâre votată de Consiliul General prin care cere un audit, numai că e total diferit de iniţiativa USB.

“Noi cerem un audit pe cum s-au cheltuit banii în ultimii trei ani, pe când ei cer un audit pe situaţia financiară actuală pe care nici nu trebuie un audit s-o faci, trebuie numai să-ţi verifici conturile ca să vezi câţi bani ai în cont şi ce obligaţii de plată ai”, a mai spus Nicuşor Dan. AGERPRES