Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat că se estimează să se încheie săptămâna viitoare licitaţia pentru reabilitarea a 40 de kilometri din reţeaua de termoficare, precizând, totodată, că se pregăteşte documentaţia în vederea achiziţionării unei centrale provizorii în fostul CET Titan.

„Marţi, săptămâna viitoare, estimăm că vom închide licitaţia pentru cei 40 de kilometri de conducte de termoficare. Cei 40 de kilometri sunt împărţiţi în trei loturi. Sunt optimist că o să avem nişte firme care au câştigat în condiţiile contractului şi pot să înceapă lucrul. Pe de altă parte, avem într-o fază destul de avansată documentaţia pentru achiziţia unei centrale provizorii la Titan, care să dea un plus. Pentru că noi avem o reţea din care se scurge multă apă şi multă energie, trebuie să dăm un plus de energie şi atunci o soluţie este o centrală provizorie în fostul CET Titan”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o declaraţie acordată presei.

Întrebat dacă PMB ia în calcul creşterea subvenţiei pentru energie termică în contextul creşterii preţurilor, primarul a precizat că o decizie în acest sens nu poate fi luată decât împreună cu Consiliul General.

Nicuşor Dan a mai declarat că la începutul săptămânii viitoare va susţine o conferinţă de presă, în contextul împlinirii a zece luni de la preluarea mandatului.

Pe 27 aprilie, primarul general al Capitalei anunţa scoaterea la licitaţie a unor lucrări pentru reabilitarea a 40 de kilometri din reţeaua de termoficare. „E vorba despre 40 de kilometri de reţea, cu o valoare totală estimată a lucrărilor de 150 de milioane de lei plus TVA, bani din fondurile Primăriei, care se adaugă altor 13 kilometri pe care i-am început în februarie cu Energetica, compania Primăriei”, scria Nicuşor Dan, pe Facebook. AGERPRES