Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că Tribunalul Bucureşti a anulat şi a suspendat miercuri Planul Urbanistic Zonal Sector 2.

Acesta este al cincilea PUZ de sector anulat de instanţă, menţionează edilul, într-o postare pe Facebook.

„Dispariţia a zeci de hectare de spaţiu verde, blocuri de 14 etaje pe malurile lacurilor, blocuri de 14 etaje pe străzi de 7 metri lăţime, asta înseamnă PUZ Sector 2, ca şi celelalte PUZ-uri de sector. Aşa-zişii dezvoltatori imobiliari au încercat cu tot dinadinsul să oprească soluţia instanţei: cereri succesive de recuzare a instanţei, plângere la DNA împotriva judecătoarei înainte de pronunţare, intervenţii noi la fiecare termen pentru a forţa amânarea, etc. Iar instituţiile statului tac complice: Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Prefectul au fost sesizate de mine de acum doi ani şi nu fac în continuare nimic, mai mult, încurajează aşa-zişii dezvoltatori să construiască în baza PUZ”, menţionează Nicuşor Dan.

Totodată, primarul general a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că la începutul săptămânii viitoare vor fi înaintate cereri în instanţă pentru anularea unor autorizaţii de construcţie emise în baza PUZ Sector 2. Anterior, Nicuşor Dan ceruse Primăriei Sectorului 2 să revoce anumite autorizaţii de construcţie emise în baza aceluiaşi PUZ coordonator.

„Probabil că la începutul săptămânii viitoare vom înainta vreo 20 de cereri în instanţă pentru anularea unor autorizaţii pe suprafeţe mari, care au fost emise în baza PUZ Sector 2. (…) Adică, dacă PUZ Sector 2 este acum nelegal, constatat de instanţă, pentru că permite construirea pe spaţiu verde, permite construirea fără să păstreze limita minimă de la marginea de lac, permite blocuri de 15 etaje pe străduţe de şapte metri, evident că nu am făcut tot demersul acesta pentru a ne uita la o hârtie pe care a emis-o instanţa. Evident că vrem să stopăm consecinţele negative ale acestei documentaţii”, a declarat Nicuşor Dan. AGERPRES