Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, propune darea în plată a unor terenuri ale municipalităţii pentru a fi stinsă datoria faţă de familia Constanda.

Edilul general a menţionat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că pentru darea în plată a acestor terenuri este necesar votul a două treimi din Consiliul General al Capitalei.

Au fost două sau trei discuţii săptămâna trecută (cu familia Constanda). Ce se întâmplă în acest moment este că una dintre posibilităţi este darea în plată a unor terenuri, bineînţeles cu acceptul a două treimi din Consiliul General, terenuri pe care Municipiul Bucureşti le are în proprietate privată. Facem evaluarea cu evaluatorii cu care suntem în contract pentru aceste terenuri, urmând ca, după ce evaluarea este făcută, adică mâine sau poimâine, să avem o discuţie”, a precizat Nicuşor Dan.

Din cauza datoriei de 125 de milioane de euro către omul de afaceri Costică Constanda, Primăria Capitalei are conturile blocate şi nu poate face plăţi pentru investiţii precum Prelungirea Ghencea sau Doamna Ghica. Conturile PMB au fost blocate în urmă cu două săptămâni. Ele mai fuseseră blocate pentru o perioadă de nouă luni, tot din cauza acestor datorii, începând din august 2020.

Ideal ar fi ca noi să avem banii aceştia în cont şi să îi dăm şi să scăpăm unii de alţii. Nu avem 125 de milioane de euro în momentul acesta şi atunci nu există decât două variante. O variantă de eşalonare care să fie convenită sau o variantă de eşalonare după ce o parte din datorie este stinsă de nişte dări în plată. Numai că dările în plată depind de voturile a două treimi din Consiliul General”, a explicat Nicuşor Dan. AGERPRES