Primarul general, Nicuşor Dan, propune Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) să aprobe, în şedinţa de joi, un proiect privind achiziţionarea de servicii de reprezentare juridică a Municipalităţii.

Proiectul de hotărâre aprobă încheierea unor acorduri-cadru având ca obiect achiziţionarea serviciilor de consultanţă, asistenţă şi/sau reprezentare juridică a intereselor Municipalităţii, primarului general al Capitalei şi ale aparatului de specialitate al acestuia.

În mod curent, Municipalitatea este parte în peste 10.000 de dosare aflate pe rolul instanţelor de judecată, în diverse stadii procesuale. În această calitate, reprezentanţii Municipalităţii trebuie să formuleze apărări, să propună administrarea unor probatorii, să redacteze cereri de chemare în judecată, să promoveze căi de atac. Toate aceste obligaţii procesuale sunt supuse unor termene imperative scurte în noul Cod de Procedură Civilă, astfel încât Municipalitatea poate ajunge în imposibilitatea de a respecta aceste termene, raportat la numărul mare de cauze în care este parte. Volumul de muncă implicat de asistenţa şi/sau reprezentarea juridică în litigii nu poate fi asigurat exclusiv prin personalul propriu de specialitate juridică, prevede proiectul de hotărâre.

Pe 4 iulie va expira valabilitatea celor şase acorduri-cadru încheiate de Municipalitate în 2018 cu societăţi de avocatură, pentru 4 ani, pe baza hotărârii CGMB nr. 350 din 30 august 2017. AGERPRES