Primăria Capitalei a obţinut o finanţare nerambursabilă de 242.072.922 lei de la Ministerul Dezvoltării, pentru modernizarea a 30 de kilometri de reţea de termoficare, anunţă edilul general, Nicuşor Dan.

„Suma reprezintă 85% din valoarea totală a lucrărilor, restul de 15% fiind din surse proprii. Au fost selectate pentru înscrierea în program patru din cele şapte obiective, cu o lungime totală a conductelor de 30 kilometri”, scrie Nicuşor Dan, pe Facebook.

Cele patru obiective pentru care PMB a obţinut cofinanţare sunt:

– Magistrala 1 Sud – Pantelimon – 12 km – în lucru;
– Magistrala II Sud Mihai Bravu – 9 km – în etapa de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitaţiei;
– Magistrala II – III Grozăveşti- 11 km – în lucru;
– Magistrala Progresu Berceni – 7,8 km – în lucru.

„În ceea ce priveşte celelalte trei obiective ale proiectului, două au fost executate în proporţie de 95%, iar ultimul se află în execuţie, cu un stadiu de realizare de 70% – şantierul deschis în zona Ferentari. Programul Termoficare este implementat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei în perioada 2019 – 2027 şi este un program multianual de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor”, menţionează primarul general. AGERPRES