Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism vor fi numiţi profesionişti, „care nu au făcut porcării”, declarându-se convins că de acum încolo Bucureştiul va beneficia de o dezvoltare urbană echilibrată.

„O să avem o şedinţă de consiliu peste trei zile, în care numim noua Comisie Tehnică de Urbanism, în care o să fie profesionişti, oameni care nu au făcut porcării până acum – pentru că, din păcate, în breasla asta sunt mulţi oameni care au făcut porcării. De acum încolo o să avem o dezvoltare urbană echilibrată. În sensul că, bineînţeles, dacă eşti proprietar pe două hectare, e dreptul tău să construieşti, numai că această construire trebuie să fie făcută în nişte parametri care să se încadreze în regula de construire a Bucureştiului, care este Planul Urbanistic General. Asta înseamnă că dacă faci zeci de mii de apartamente şi tu eşti în zonă mixtă, în termeni tehnici, să fii obligat să ai şi o locaţie pentru un dispensar, să fii obligat să ai şi o locaţie pentru o şcoală şi o grădiniţă, tocmai pentru ca locuitorii de acolo să nu aglomereze Bucureştiul şi să îşi piardă timpul ducându-şi copiii la şcoală în altă parte”, a precizat edilul general, pentru B1 Tv.

El a reamintit că majoritatea formată din reprezentanţi ai USR PLUS şi PNL a decis suspendarea pentru un an a Planurilor Urbanistice Zonale coordonatoare ale sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6.

„Am suspendat PUZ-urile de sector, care însemnau exact apogeul a tot ce s-a întâmplat până acum: construcţii pe spaţiul verde, în condiţiile în care noi avem probleme mari de mediu, blocuri între case, să nu laşi loc pentru lucrările mari de infrastructură. Toate astea, din fericire, le-am stopat”, a spus Nicuşor Dan.

Consiliul General al Capitalei va dezbate joi un proiect de hotărâre care prevede că din Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism urmează să facă parte: Toader Popescu, Irina Popescu-Criveanu, Veronica Ileana Marin, Ilinca Păun Constantinescu, Ioana Tudora, Mihaela Hărmănescu, Cătălin Berescu, Andrei Răzvan Voinea, Petru Mortu, Andreea Liliana Pop, Bogdan Silviu Şandric, Bogdan Alexandru Suditu, Şerban Marinescu. AGERPRES