Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a făcut un apel la cetăţeni, miercuri, să fie parteneri cu Municipalitatea pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic.

El a punctat, într-o conferinţă de presă, că există scenarii de risc, un departament de risc, precum şi locaţii pentru persoanele potenţial afectate.

Nicuşor Dan a menţionat că în domeniul consolidării clădirilor lucrurile trebuie făcute metodic.

„Avem acum instrumentul acesta al evaluării preliminare. (…) Ne-am dat termen până la jumătatea acestei luni să împărţim responsabilitatea cu primăriile de sector şi să concretizăm această împărţire într-o şedinţă de Consiliu General care să fie la sfârşit de iunie. (…) Avem peste 100 de obiective. Pentru o parte dintre ele avem şi finanţare fie din PNRR, fie din fondurile naţionale, de la Ministerul Dezvoltării şi urmăm toţi paşii, astfel încât, în momentul în care intrăm în şantier, lucrurile să fie foarte clare, să se desfăşoare în termenul pe care pe care ni l-am dat, pentru a recâştiga încrederea locuitorilor care sunt în clădiri cu risc seismic”, a afirmat edilul general al Capitalei. AGERPRES