Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Sectorul 5 a fost anulat printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, a declarat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, opinând că se confirmă că urbanismul ultimilor ani a însemnat „o dezvoltare ilegală”.
„Ieri, în aceeaşi zi în care aduceam la cunoştinţa bucureştenilor faptul că instanţa a suspendat lucrările la două construcţii ilegale din centrul Capitalei (edificarea unor blocuri pe spaţiul verde, în jurul unui palat vechi de 110 ani şi demolarea ilegală a unor clădiri vechi), Curtea de Apel Bucureşti a anulat, printr-o decizie definitivă, şi PUZ sector 5. Se confirmă, dacă mai era necesar, că urbanismul ultimilor ani a însemnat, în toate sectoarele Capitalei, o dezvoltare haotică şi ilegală”, a scris Nicuşor Dan pe facebook.
În opinia sa, aceste planuri urbanistice zonale, „extrem de nocive” pentru Bucureşti, au permis distrugerea spaţiilor verzi, supraaglomerarea traficului, care a dus la creşterea poluării şi au destabilizat piaţa de investiţii.
„Acum, din aceste cinci PUZ-uri de sector, trei sunt anulate definitiv (PUZ-urile sectoarelor 3,5 şi 6), iar celelalte două sunt suspendate (PUZ sector 2 şi 4)”, a adăugat Nicuşor Dan. AGERPRES